Gaia - zdravá výživa
Úvod Novinky Doporučujeme Zajímavosti Recepty O nás Sortiment Kontakt

Doporučujeme

ARGANEOL

poznejte co znamená pravý " arganový olej

Charakteristika:

  • 100% čistý a přírodní s antioxidačními a hydratačními účinky v BIO kvalitě
  • lisovaný za studena v marocké ženské manufaktuře fungující na principech fair trade
  • příjemná vůně s lehkým oříškovým tónem
  • rychlá vstřebatelnost, sametově hebký efekt bez zanechání mastného filmu
  • nedráždí citlivou pokožku

Účinky na pokožku, vlasy či nehty:

  • silný antioxidační ( anti-aging) efekt
  • hloubková hydratace a výživa
  • vyhlazování vrásek
  • navracení přirozené vitality a lesku vlasů
  • brání vzniku třepivých nehtů
  • léčebné účinky - ekzémy, akné, lupénka, popáleniny, podráždění a záněty

nejvyší možná kvalita, přímý dovoz, česká firma

KONOPNÉ SEMÍNKO LOUPANÉ

Patří jednoznačně mezi jedny z nejdůležitějších přírodních potravinových doplňků.

Jsou unikátní ideálním poměrem ( 1: 3 ) esenciálních mastných kyselin omega - 3 a omega - 6, což je lidskému tělu nejbližší, takže zajišťují správnou funkci metabolismu.

Semínka se doporučuje užívat nejen při prevenci, ale konzumovat by ho měli i lidé při vyšší fyzické a psychické zátěži, kardiovaskulární onemocnění, hormonální změny, správný vývoj mozku a paměť, léčba lupénky, ekzémů a kožních nemocí, pozitivně reguluje cholesterol.

Díky účinným látkám, které semínko obsahuje, by ho měli denně užívat také lidé, kteří trpí vážnějšími onemocněními jako jsou rakovina, roztroušená skleróza, Alzheimerova a Parkinsonova choroba.

Optimální zásobování mastnou kyselinou Omega je velmi důležité zvláště pro těhotné a kojící matky, neboť jí je příznivě ovlivňován vývoj mozku nenarozených a novorozených dětí.

Pouze jedna lžíce konopného semínka dodá dospělému člověku min. denní dávku všech potřebných živin. Semínko je možné přidávat do jogurtu, na kaši, na pomazánky...

Posílení imunitního systému.

Časté a opakované virózy a nachlazení.

TULSI čaj - posílení a harmonizace imun. systému

TULSI kapsle - antioxidant, imunita

AMALAKI kapsle - přírodní zdroj vit. C

ACEROLA - tropická třešeň, přírodní zdroj vit. C

BetaGlukan BIOcell - podle TCM působí příznivě na zdravý imunt. systém a akutní stavy

Apiglukan imuni - významně posiluje odolnost organismu a snižuje potíže při bakteriálních a virových onemocněních

SAMAHAN - rychlá úleva při chřipce a nachlazení, 100% přírodní

ARKOKAPSLE

  • Echinacea - podporuje přirozenou obranyschopnost
  • Muškát - působí protibakteríálně, akutní infekce nosu, uší, krku, záňet průdušek, dutin a plic
  • Eukalypt - usnadňuje dýchání nosem

GCM bylinný sirup - uvolňuje kašel, zklidňuje sliznice krkru

Rakytníková 100% šťáva - posiluje přirozenou obranyschopnos, podporuje imunitní systém

Pro Děti

MycoBaby Dračí sirup podle TCM působí příznivě na:

  • zdravý imunitní systém
  • celkové doplnění sil
  • zdravý respirační systém
  • obsahuje Reishi, Cordyceps, Echinaceu, Acerolu

České Ghíčko

První české přepuštěné máslo

GHÍ je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Ajurvéda považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína, a ta tvrdí, že ghí napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů, cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporujeučení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky.

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto zpracovávaly máslo v době největší produkce mléka, aby se nezkazilo. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve sklepě velmi dlouho. Používejte ghíčko všude, kde chcete vůni a chuť másla, nemůžete udělat chybu. V první řadě, když chcete smažit. Ghí má vysoký bod kouřivosti a při zahřátí až na cca 240°C se nepřepálí, nevznikají těžce stravitelné látky, udělá se křupavá kůrka a smažené jídlo si můžete vychutnat, aniž by vám po něm bylo těžko! Ghí použijte při restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, ale můžete jím hotový pokrm obohatit až na závěr na zjemnění.