Křemelina je přírodní a organický zdroj rostlinného křemíku. Sladkovodní usazeniny diatomu jsou použitelné ke konzumaci jak pro lidi, tak pro zvířata, protože se jedná o nejčistší formu křemeliny.
Křemelina je nezpevněná hornina, která je tvořena většinou opálovými schránkami rozsivek ( jednobuněčné řasy ), podle nichž se označuje též jako rozsivková zemina. Dalším používaným názvem je diatomit, zahrnující horniny složené z diatom ( schránek rozsivek ) různého stupně zpevnění.
Jedná se o 100% přírodní produkt s vysokým obsahem minerálů a stopových prvků jako například: vápník, draslík, hořčík, sodík, zinek, měď, železo, stříbro, molybden, fosfor, chrom, bor, titan.....
Rostlinný křemík má pozitivní vliv v lidském organismu na:
Je jako jeden z mála čistě přírodních produktů, který je vhodný a vysoce účinný při detoxikaci a proti parazitní léčbě, odstraňuje např. roup dětský, tasemnici, škrkavky a další.
DPURE na lidský organismus působí třemi různými způsoby:
Chléb vyráběný tradičním způsobem - třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený 'postaru', tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu.
Díky použití výhradně žitného kvásku a tradiční pekárenské technologie se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Moderní „rychlené“ chleby založené na zkrácené fermentaci (např. použitím pekařského droždí, moderních „startovacích“ pekařských směsí apod.) negativně ovlivní nejen chuť a vůni, ale zásadním způsobem zhorší i stravitelnost a výsledný nutriční potenciál!
Správně upečený kváskový chléb, pokud je řádně skladovaný, vydrží i celý týden. Při přirozené fermentaci chlebové směsi totiž vznikají ochranné faktory, které následně v hotovém chlebu snižují riziko plesnivění.
Chléb u nás zakoupíte pravidelně vždy v pondělí, ve středu a v pátek.
Nabídka:
Vyvážená kombinace cizrny, seznamu, olivového oleje, citronu a koření. Bez glutamanu a konzervantů.
Instantní nápoj ze Srí Lanky dle prastaré Ayurvédké receptury.
Matcha pochází z čajovníku, který se pěstuje speciální zastiňovací technikou.
Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínící technika zabrání až 90% slunečního světla. Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Čerstvé čajové lístky se rozemelou na jemný prášek a výsledkem je pozoruhodně zelená barva s báječnou chutí a výjimečným aroma. Čaj Matcha obsahuje unikátní katechiny a aminokyseliny. Již jeden šálek čaje Matcha denně podstatně zvýší hladinu antioxidantů v krvi a vydá až za deset šálků běžného zeleného čaje.
Podle nejnovější publikace American society of clinical nutrition (společnost zabývající se zdravou výživou) konzumace kvalitního zeleného čaje podporuje rovnoměrné rozložení energií v těle a tím o 30–40 % zrychluje metabolismus. To znamená, že pití čaje Matcha významně podporuje hubnutí. Toto je velice zajímavé, protože zvýšené spalování kalorií, které vzniká na základě pití kvalitního zeleného čaje, nemá žádné negativní účinky na krevní tlak. Na rozdíl od konzumace prášků na hubnutí.