1 sklenice quinoy, 1 jemně nakrájená jarní cibulka, petrželka, 1 vejce, sůl, 1/2 sklenice ovecných vloček, 1 rozmačkaný stroužek česneku, oregano, 1 lžička spiruliny, bílý peptř, kari.
Quinou vaříme v dostatku vody do té doby než změkne, ( 15 -20 minut ) pak ji necháme okapat a počkáme, až vychladne. V nádobě pak smícháme všechny ingredience a můžeme začít tvarovat placičky a smažit je na trošce oleje.
250g jáhel, jablečná koncentrovaná šťáva, sušené rozinky, brusinky, švestky, kustovnice, vlašské ořechy, strouhaný kokos, ghí
Jáhly dáme do sítka a 3x spaříme horkou vodou, přidáme 3 díly vody, jablečnou šťávu, posekané sušené ovoce, špetku soli, vaříme 20min., po vyvaření vody přidáme lžíci másla nebo ghí, hotovou směs přendáme do formy nebo hlubokého talíře, necháme ztuhnout a posypeme kokosem a sekanými vlašáky.
olivový olej, mladá cibulka, mrkev, petržel, celer, 250g červené čočky, sůl, Mahá koření, sůl, česnek, bylinky
červenou čočku propláchněte a nechte okapat, na cibulce krátce orestujte najemno nastrouhanou zeleninu a česnek, přidejte červenou čočku a zalijte vodou, osolte, vařte 20 min., během vaření míchejte, tím získáte 'pomazánkovou' konzistenci, nakonec přidejte pár kapek citónové šťávy a bylinky